Baccarat kristálytól csillog New York egyik legújabb luxusszállodája. Ez persze önmagában nem is lenne nagy történés, hiszen a legtöbb valamire való ötcsillagos hotel büszkélkedhet egy-két Baccarat különlegességgel. De ez, ez a Baccarat Hotel & Residences most tényleg csodaszépen ragyog…

A Modern Művészetek Múzeumával szemben lévő szálloda Párizs utánozhatatlan hangulatát hivatott idézni Manhattan szívében, méghozzá a negyed évezredes francia luxusmárka kreációinak segítségével, többek között a 38 méteres homlokzaton végigfutó kristályfüggönnyel, melynek fényét ezernyi csillogó kristály sokszorozza.

Apró, de annál kedvesebb figyelmesség a szobatelefonra helyezett Baccarat gomb, amit megnyomva a szobapincér egy különleges luxus-pezsgővel lepi meg a vendégeket. A minibár természetesen francia ínyencfogásokkal van tele, a szépségápolásról pedig a La Mer luxustermékei gondoskodnak.

A szállodában összesen 114 szoba és luxuslakosztály, illetve 60 lakás található, míg a szobaárak éjszakánként közel 1000 dollártól indulnak.

A Baccarat következő szállodája Marokkóban, 2018-ban pedig Dubaiban nyílik.