Úgy tűnik okos-luxusórák terén a gyártóknak még nincs egységes elképzelésük. Annyira új a piac, hogy mindenki csak tapogatózik és valami újjal, egyedivel próbál betörni. Van aki a legnagyobbakkal szövetkezik, vannak akik házon belül fejlesztenek és van a Montblanc.

A belépő luxuskategóriás brand nagyon szimpatikus módon próbál megfelelni az újuló elvárásoknak. Nem a mechanikus szerkezetet próbálja megerőszakolni, mint sokan, hanem okos módon, külső megoldással, egy külön megvásárolható okos-óraszíjjal csatlakoztatja a csuklót a digitális világhoz.

Elsőként - a kijelzős okos-óraszíjat - a Montblanc Timewalker Urban Speed kapja meg. A bőr/szénszálas textúrájú pánt kompatibilis lesz valamennyi 42, valamint 43 mm-es Timewalker modellel és persze az iOS és Android rendszerekkel is.

A 0,9 inches OLED-kijelzőn a legfontosabb infók villannak fel; bejövő hívások, üzenetek, naptárbejegyzések és közösségi oldalas értesítések. Navigálhatjuk vele a zenelejátszót és exponálni is lehet vele az okoskészülék kameráját. Az okos szíj ára várhatóan 250 euró lesz.