A Corum ’80-as évekbeli klasszikus Golden Bridge modellje szinte rögtön a svájci óramárka örök jelképévé vált. A nagyszerű minimalista mérnöki alkotás, mintha lebegne a hozzá álmodott lágy vonalvezetésű tokozatban, akár egy monumentális függőhíd a folyó felett. Évtizedek alatt ez a magávalragadó vizuális élmény további változatok megalkotására inspirálta a manufaktúrát, így most a harmadik X-ben járó modellcsalád legfrissebb és egyben legelőkelőbb darabja a Tourbillon Panoramique lett.

Ennél a Golden Bridge-nél a Corum dizájnerei a számlapot, részben a tokozat oldalsó „panorámafalait” és magát a szerkezet hídját is tükröződésmentes zafír üveggel helyettesítették, ezzel egyedülálló, 360 fokos rálátást biztosítva a lebegő tourbillonnal megspékelt haute horlogerie mechanika sziluettjére.

A 90 óra járástartalékkal bíró Tourbillon Panoramique-ból alig 20 darab készül majd. Az órásmesterek mindegyik szerkezetet elegáns vörösarany tokozatban helyezik el és hozzá kézzel varrott exkluzív krokodilbőr szíjat fűznek. A gyémántberakás nélküli változat felöl 205 ezer dolláros ajánlattétellel lehet érdeklődni.