Az ékszerek királyaként ismert Cartier előszeretettel ötvözi kreációiban a klasszikus időtlenséget kortárs elképzelésekkel. Tökéletes példa erre időmérői terén a Ballon Bleu sorozat legfrissebb, 2013-ban érkező alkotása. A 2008-as repülő tourbillonos változatot idén egy gombnyomásra ugró, kettős időzónás szerkezettel dobták fel a francia luxusmárka mérnökei; egy szolgál az otthoni és egy az aktuális helyi időkijelzésért. A funkció használati egyszerűsége elképesztő mérnöki megoldáson alapszik.

46 mm-es, 18 karátos fehér- vagy rózsaarany tokozatban a félig áttört, vázas számlapon fekete arab és római feliratok díszelegnek. Lágy aszimmetriával megtörve a vizuális harmóniát, félig áttűnik a Cartier mechanikus műalkotása, a genfi 9456 MC komplikáció, mely amúgy 50 óra járástartalékra képes.

A tradicionális zsebóra ihlette Ballon Bleu Tourbillon Double Jumping Second Time Zone igazi utazóknak szánt különlegesség lett. Az 50 darabos ultraluxus sorozat duplacsatos aligátorbőr szíjjal kerül majd a legexkluzívabb vitrinekbe.