A Lamborghini zászlaja alatt a Blancpain is beszállt egy 43mm-es, szénszálas különlegességgel a luxus-óramárkák egyre fokozódó presztízsversenyébe.

Az L-Evolution R Chronographe Flyback, mely fekete-piros színvilágát tekintve kategóriatársa a nemrég bemutatott Jaeger-LeCoultre AMVOX7TAG Heuer Carrera 1887 Racing ChronographBreitling for Bentley Light Body Midnight Carbon démoni triónak, tökéletesen tükrözi az 1753-ban alapított svájci manufaktúra innovációs erejét.

A fókusz a L-Evolution újdonság esetében egyértelműen a szénszálas alapú óraszerkezeten van. Ez azon túl, hogy hangsúlyozza viselőjének sportos high-end stílusát, jóval könnyebbé is teszi a luxusóra 409 apró alkatrészből összeszerelt split-second és flyback kronográf funkciós szerkezetét. Ez utóbbit szokásos módon a jobb felső - Gallardo LP570-4 Super Trofeo Stradale piros - gombbal lehet működtetni.

Az 55 ezer dolláros karbon változat 18 karátos polírozott vörös- és fehérarany verziókban rendelhető. A brand Magyarországhoz legközelebbi márkaszalonja Bécsben van.