A minimál dizájnnak is van határa… és az talán a House on the Cliff. A Fran Silvestre Arquitectos legfrissebb kortárs alkotása a Földközi-tenger partja fölé emelkedve képviseli a monolotikusságot.

A jellegzetes, megbonthatatlan egység a topográfiához igazodva egy szirtre épült. Elhelyezkedéséből fakadóan és a spanyol stúdió kreatív tervezésének köszönhetően az épület minden helyiségéből páratlan a kilátás a környező tájra.

Míg a szinteltolásos vasbeton szerkezet és a lépcsőre hárított inflexiós pont szerep a House on the Cliff bonyolultságát jelképezi, addig az épület vonalai az egyszerűséget és a tisztaságot. A falak - igazodva a puritán stílushoz - hófehérek lettek, amit a szintén a sterilség hatását keltő padlótól a mennyezetig érő üvegfalak erősítenek.

A konstrukció költségvetése is minimalista; a büdzsé az 1 millió dolláros költséghatárt sem érte el, ami egy ilyen dizájnos luxusotthon esetében igen kedvezőnek számít. VIDEÓ