Pierre Hermé-t egyszerűen csak a sütemények Picassójaként lehet említeni, ahogyan tette ezt a francia Vogue is annak idején a cukrászmester szokatlan ízharmóniája és meghökkentően szemet gyönyörködtető alkotásai révén. Leghíresebb kreációi talán „a franciakrémes”, a Ladurée-val vetekedő makaronjai és ellenállhatatlan croissantjai. Ezek mellett kozmopolita képviseleteinél szinte minden megtalálható, mi szemnek és szájnak ingere.

Pierre Hermé (Colmar Haut-Rhin) cukrászdinasztia új nemzedékeként még tinédzserként állt be a Gaston Lenôtre-hoz, mint gyakornok. Húszéves korára már üzletvezetőként tevékenykedett a szakma klasszikusánál, ahonnan karrierje építése szempontjából a patinás Fauchon áruház cukrászosztályára lépett tovább. Túlnőve bölcsőjét csodálatra méltó stílusával saját vállalkozásba kezdett 1996-ban. Üzletet nyitott Tokióban majd Párizsban is, mely robbanásszerű sikert és velejáró szakmai elismerést hozott neki. Képviseletei néhány éven belül az édesszájúak zarándokhelyeivé váltak.

Stílusa szigorúan minimalista, egyszerű, letisztult formákat használ, melyek messzire kerülik a felesleges megoldásokat. Külön ügyel az íz, illat, textúra, hőmérséklet és a látvány harmóniájára, ahol minden apró részletnek tudatos a jelentősége és nélkülözhetetlen a tökéletességhez. Ezt a tudatosságot egyébként könyvekben, valamint felsőfokú szakoktatásban is oktatja profi cukrászoknak.

Pierre Hermé kollekciói, akárcsak a divatiparban, szezonálisak. Tavasszal és ősszel újabbnál újabb finomságokkal csábít. Szombat délutánonként valóságos sorok állnak az üzletek előtt, ez persze nem csoda egy olyan luxuscukrászda előtt, melynek finomságai szerepelnek a The Observer „50 best things to eat in the world” listáján.