1865-ben a 22 éves Georges Favre-Jacot megalapította a ma Zenith néven ismert óramanufaktúrát. A cég kezdetben zseb - és ingaórákat, illetve számláló műszereket készített katonai célokra. A háborús időkben igen nagy kereslet volt a hadsereg részéről a cég termékeire, így 1875-ben már több mint 1000 embert tudott foglalkoztatni a megnövekedett órásműhely.

Az igazi sikerek 1896-tól kezdődtek a svájci nemzetközi kiállításon Genfben és a párizsi világkiállításon, ahonnan a legjobb helyezetteknek járó érmekkel, kitüntetésekkel érkeztek haza. Az elismerések hatására született meg végül a Zenith márkanév 1911-ben, mely az idő múlásával 1500-at meghaladó, az óraipar kiválóságainak járó díjat halmozott fel. Időmérőit eddig már több mint 50 különböző kaliberrel készítette.

A tradicionális svájci óramanufaktúráktól megszokottan a Zenith mérnökei is haladó, korszakalkotó megoldásaikról váltak népszerűvé. Világújdonságnak számít például az Academy Open Répétition Minutes modell, mely ötvözi az óraművesek egyik legnagyobb kihívásának számító percütő mechanikát a kronográf funkcióval. 

A Zero-G típus pedig a gravitáció-állóság majdhogynem egyedi funkciójával rendelkezik, amely a legextrémebb környezetben is a pontos időt garantálja annak, aki a 350 000 eurós „tiszteletdíjat” megfizeti érte.