A valaha árverezett legdrágább luxusórák többnyire a Patek Philippe márkanévhez köthetők. Egy ultrakomplikált, 24 funkciós zsebórát, melyet 1999-ben a Sotheby's kalapácsa alá vetettek 11 millió dolláros(!) leütési értékével máig tartja a legdrágább időmérők rekordját.

Az egyik legpatinásabb, máig független svájci óramanufaktúra története egészen 1839-ig nyúlik vissza a múltba, amikor Antoine Norbert de Patek lengyel gróf és Franciszek Czapek órásmester megalapították a Patek, Czapek & Co-t. Ezt követően Patek az 1844-es párizsi kereskedelmi vásáron találkozott a francia feltaláló Jean Adrien Philippel, aki éppen korszakalkotó találmányait mutatta be. A két szakértő elképzelései 1851-ben a patinás óramanufaktúraként ismert Patek Philippe & Co-ban teljesedtek ki. A kooperációt 1845-ben a londoni világkiállításon kiváltságlevéllel tüntették ki a felhúzó koronával ellátott zsebórájáért. Ettől kezdve az óramanufaktúra eladási adatai egyenesen íveltek felfelé. Az elégedett vásárlók közt Viktória királynő, Csajkovszkij vagy Clark Gable is szerepelt, köszönhetően az egyedülálló műszaki megoldásokkal rendelkező és a klasszikus vonalvezetést megőrző óraműveknek.

Patek Philippe nevéhez fűződik az első roppant bonyolult szerkezetű öröknaptáros karóra vagy a csúsztatható főrugó feltalálása, mely lehetővé tette az automata időmérők megalkotását.
A lenyűgöző óraművek készítését, melyek értéke gyakran többszázezres vagy éppen a millió dollár jelképes határát is átlépik rendkívül kis példányszámban limitálják. Például a Sky Moon Tourbillon modellből mindössze évi kettő darabot készítenek a nagy érdeklődés ellenére is. Ennek oka az exkluzivitás megőrzése mellett az időtényező, melyet az aprólékos, minden részletre odafigyelő kidolgozás igényel.