A viszonylag fiatalnak mondható svájci Parmigiani óramanufaktúra nemrég a világ leggyorsabb luxus-sportautójának, a Bugatti Super Sportnak a tiszteletére egy 30 darabban limitált Hermès bőrszíjas, többnyire karbonból és fehéraranyból alkotott órakülönlegességgel készült a ritka luxusórák szerelmeseinek.

A Parmigiani óramárkát nem is oly rég, 1996-ban alapította Michel Parmigiani. Ő azonban már régebb óta, 1976-tól gyakorolta az órás mesterséget. Kezdetben antikórák restaurálását és javítását végezte, mígnem a mechanikai csodákhoz való ritka hozzáértésével elérte, hogy kézzel készített alkotásait napjaink legkiválóbb időmérői között említsék. A cég fejlődéséhez, illetve az első órakollekció létrehozásához a Sandoz Family Foundation anyagi támogatása nagymértékben hozzájárult.

Házon belül készített szerkezetek terén rendkívül rövid idő alatt tudott felzárkózni a luxusóra - ipar nagyjaihoz. 1998-ra elkészült mechanikus felhúzós óraszerkezetük 8 napos járástartalékkal, 2002-re pedig már automata öröknaptáros szerkezettel is büszkélkedhettek. 

Az első Bugatti Veyron ihletésével született modellt a japán sajtó a 2006-os év órájának választotta. A 370 Bugatti sikerét a különleges formavilágon túl annak egyedülálló transzverzális , azaz átlós mechanikájának köszönhette. Az ötletes kialakítás miatt a luxusóra viselője stílusosan, akár vezetés közben is könnyen leolvashatja a kijelzőkről a pontos időt. Az első ilyen modellt a luxusautógyűjtő stílusdiktátor, Ralph Lauren kapta. 

Mára a Parmigiani éves szinten mintegy 4000 karórát készít, köztük női kollekciókat is, valamint olyan limitált kiadásokat, mint a Pershing Tourbillon.