1997-óta a Richemont csoport láncszemeként készíti luxusóráit a firenzei központú Officine Panerai. Annak ellenére, hogy olasz időmérőkről van szó, 2006-tól a svájci Neuchâtel-i üzemükben is dolgoznak Panerai alkotásokon az órásmesterek. A luxusmárka története már kezdetektől egybefonódott a tengerészettel és a hajózással. Egykor az olasz haditengerészetet látták el időmérőkkel, iránytűkkel, mélységmérőkkel és különböző precíziós műszerekkel. Napjainkban pedig a jachtok, vitorlások és a búvárkodás szerelmeseinek készülnek a jellegzetes, sportos, de mégis elegáns luxusórákkal. Legismertebb típusaik a Luminor és Radiomir.

Történetük a 19. században kezdődik, mikor Giovanni Panerai 1860-ban meglapította családi vállalkozását Firenze központjában. Elképzelésének unokája, Guido Panerai adott nemzetközi lendületet a leginkább tengerészeti piacra készített szerkezeteivel és búváróráival. 1938-ban került gyártásba az első flottának szánt Radiomir sorozat. Ez egy egyszerű formavilágú, jól átlátható 47 mm-es karóra volt, melyben Rolex féle, kézzel készített mechanikus szerkezet ketyegett. Idővel a hadi megrendelések csökkenésével a Panerai kezdett áttérni a polgári piac igényeinek kiszolgálására. 1980-ban például egy olyan búvárórával rukkolt elő, mely képes lett volna akár 1 km-es mélységben is tökéletesen működni. A legtöbb Panerai limitált kiadású. Jóval kisebb példányszámban készülnek, mint a becsült piaci igény. Egyes modelleket így rendkívüli érdeklődés és hosszú várólista övez. 

Sylvester Stallone még a ’90-es évek közepén egy római ékszerüzletben vásárolt magának egy csodás Luminor modellt. Annyira megkedvelte, hogy még a Daylight című filmjének forgatásán is viselte. A Panerai később készített a híres akciósztár becenevével ékesített speciális „Sly” órasorozat is. 

A Ferrarinak 2005-ben lejárt partneri szerződése a Girard-Perregaux óramanufaktúrával, melyet nem hosszabbított meg, hanem a Panerai vezetőségével írt alá megállapodást. E kooperáció két kollekcióval is büszkélkedhet: az elegánsabb Granturismo és sportosabb Scuderia változatokkal. Ezekhez a különlegességekhez nagyjából 1 és 6 millió forint közötti áron lehet hozzájutni.