Extravagáns időmérői révén legegyszerűbben a luxusórák lázadó punkjaként lehetne jellemezni az MB&F-et, mely mind formavilágát, mind pedig technikai újításait tekintve úszik szemben a klasszikus órakészítés évszázadok óta egyhangúvá lett árjával.

A 2005-ben alapított kortárs svájci óramárka kreatív elképzelései az alapítónak, Maximilian Büssernek és szakmai barátainak, pontosabban időmérő dizájnereinek közös agyszüleménye. Maximilian ifjú mikrotechnológiai mérnökként szeretett bele a high-end órakészítés világába olyan neves luxusmárkáknál, mint a Jaeger-LeCoultre és a Harry Winston. Elhatározásával, hogy saját brand keretin belül éli ki kreativitását, új dimenziót nyitott meg a luxusórák piacán.

Órakollekciójának eddigi minden darabja debütálása után rögtön ikonná lett. Jellegzetes, merészen egyedi stílusukkal egyből felhívták magukra a figyelmet a legelőkelőbb szakmai körökben is. Csapatuk nem egyszerűen „csak” luxusórákat tervez, hanem „óragépeket”, mechanikai műalkotásokat, melyek az idő mutatásán túl egyfajta magasabb szintű művészi értékeket képviselnek. Munkásságuk szélsőségeit tökéletesen prezentálja az eddigi talán legmerészebb HM4-es óragép vagy éppen a legkonzervatívabbnak tartott MB&F, a Legacy Machine No 1 is. Ez utóbbi egyik szerkezeti érdekessége a napórát idéző függőleges járástartalék-kijelző.

Kifejezve és éltetve egyedülálló filozófiájukat, 2012-ben a teljes órakollekcióját felvonultató genfi luxusüzletükben egy példaértékű, saját miniatűr kortárs művészeti galériát nyitottak. A M.A.D., azaz Mechanical Art Devices kezdeményezés keretein belül az MB&F kreációk különleges világához a legkülönfélébb kultúrák művészei járultak hozzá saját mechanikai alkotásaikkal.