Ha éppen a Beverly Hills-i Rodeo Drive-on sétálgatva egy elegáns úriembert látunk, amint karórája segítségével feloldja sportautójának riasztóját, nem kell feltétlenül az angol filmekből ismert titkos ügynökre gondolni. A Jaeger-LeCoultre svájci óramanufaktúra és a brit luxus-sportautókat gyártó Aston Martin közös csúcstechnológiai fejlesztéséből megszületett az AMVOX2 DBS Transponder karóra, ami képes a zafír kristályüveg érintésére nyitni, zárni a DBS luxusautó központi zárját.

Az Antoine LeCoultre által 1833-ban alapított órásműhely ehhez hasonló saját készítésű innovatív szerkezetekkel számtalan szakmai és közönségdíjat könyvelhetett el az idők során. Többek között már a huszadik század elején az angol lovaspóló mérkőzéseken összevert, összekaristolt órák védelmére a kifordítható óra korszakalkotó ötletével álltak elő a Jaeger mérnökei lehetővé téve azt, hogy játék közben is exkluzív karórát viselhessenek a lovaspóló szerelmesei. Ezzel a megoldással a Reverso család már több mint 80 éves.

A csúcsmodellek további, a technika felső határait súroló bravúrokkal - mint a kettős retrográd dátumkijelzővel ellátott öröknaptárral, az időkiegyenlítés közvetlen mutatójával és gömb formájú tourbillonnal ellátott óraművel - sokkolták 2004-ben a genfi kiállításon a szakértői szemeket. Az ilyen szerkezettel készített Gyrotourbillon típus ára, platina tokkal és krokodilbőr szíjjal megközelíti a 280 ezer eurót. 

A svájci Montres Passion magazin olvasói szerint a 2010-es év legjobb luxusórája a Duomètre à Quantième Lunaire volt. E modelljében a Jaeger-LeCoultre teljesen újraértelmezte a Dual-Wing megoldás egységeinek funkcióit. Ez szerkezeti megoldás szolgált alapul a 2012-es ultraluxus Duomètre à Sphérotourbillon óracsodának is.