Leginkább a klasszikus stílusú svájci időmérőket kedvelők és az elhivatott óragyűjtők közt ismertek a H. Moser & Cie. kreációi. Letisztult, örök eleganciát sugárzó formaviláguk rendre lenyűgöző komplikációkat rejtenek. A klasszikus formavilág éltetése végett azonban ezek a luxusórák lenyűgöző szerkezetükből nem sokat mutatnak. Kiváló példa erre a manufaktúra szabadalmaztatott Flash Calendar fejlesztése is, melyet a Moser Perpetual 1 különlegességbe építettek. Ez az öröknaptáros időmérő - melyet nem mellesleg az új generációs, 7 napos járástartalékra képes duál rugós szerkezettel láttak el - az egyik legklasszikusabb svájci órakülönlegesség, melyet ilyen komplikált mechanikával szereltek.

A manufaktúra, illetve a Moser féle órakészítés hagyományai egészen 18. század közepéig tekintenek vissza, amikor a luxusmárka alapítója Johann Heinrich Moser nagyapja, Johannes Moser elkezdett az órásmesterséggel foglakozni Schaffhausenben. 

Heinrich még édesapjától tanulta el a tradicionális órásmesterséget. Alig néhány év elteltével, 1824-ben már saját üzletét is megnyitotta. Kiemelkedő szakértelmére és tehetségére néhány hónap alatt nemzetközi szinten is felfigyeltek. Felkéréseket kapott Olaszországból és Párizsból is. Kreációik közül egyetlen darab sem kerülhetett ki a manufaktúrából anélkül, hogy Heinrich vagy egyik képviselője személyesen le ne ellenőrizte volna. 1860-ra már számos uralkodói háznak készítettek időmérőket és már akkor világszerte értékesítettek. Vásárlóik közt japán és kínai ügyfél ugyanúgy szerepelt, mint francia vagy éppen amerikai.

Új lendületként a H. Moser & Cie. luxusmárkát 2002-ben ismét bejegyeztette nemzetközileg is Dr. Jürgen Lange. 2006-ra négy új órakollekcióval jelentek meg a Baselworld luxusóra- és ékszerkiállításon. Név szerint a Moser-Perpetual 1, a Monard Date, Monard és a szépséges Mayu különlegességekkel. Még a megjelenés évében a Grand Prix d'Horlogerie de Genève rendezvényen első helyezést ért el a Moser-Perpetual 1 a komplikált luxusórák kategóriában.

Órakollekciójuk azóta - a speciális változatokon túl - a holdfázis kijelzős Perpetual Moon és az innovatív Henry Double Hairspring vonallal bővült.