A Swatch Group tagjaként a svájci Blancpain, Breguet vagy éppen a Jaquet Droz mellett a több mint másfél évszázados múltjával a Glashütte Original képviseli a német luxus-óragyártást és szerez olyan elismeréseket a csoportnak, mint például 2010-ben az Armband Uhren magazin „Watch of the Year” kitűntetése.

A német luxus-óragyártás fővárosának egyértelműen az alig 4700 fős apró Glashütte város tekinthető, itt találhatók ugyanis a legnevesebb és egyben a legelismertebb máig fennálló manufaktúrák, köztük az A. Lange & Söhne is. Az óragyártás helyi története Ferdinand Adolph Lange kezdeményezésével kezdődött a 19. században. Az egykori ezüstbányász városkában neki köszönhetően alakult ki és terjedt el az órakészítés kultúrája. 1878-ra - a német órásmanufaktúrák összefogásával - sikerült egy órásiskolát is alapítania.

A Glashütte Original óraipari tapasztalata ezek alapján bátran fejezhető ki évszázados viszonylatban, viszont mint korunk luxusmárkája csak évekkel a berlini fal lebontása után, 1994-ben, a VEB Glashütter Uhrenbetriebe (GUB) privatizációjával alakult meg.

Képviselve és erősítve a német időmérők reputációját és egyben megőrizve a manufaktúra identitását, a munkafolyamatok egészét tekintve a tervezéstől az előállításon át az összeszerelésig mindent házon belül végeznek. Ők ezzel garantálják a - díjakkal és elégedett ügyfeleikkel számtalanszor alátámasztott - kiváló minőséget. A Glashütte Original a szakértelem utánpótlását sem bízza a véletlenre. Mestereiket 2002. augusztusa óta saját órásmester iskolájukban képzi. 

Óraszerkezeti megoldásaikra méltán büszkék. Kollekcióik közt megtalálhatók tourbillonos, holdfázis vagy járástartalék kijelzős, de olyan egyedi illetve világújdonságnak számító megoldások is, mint például a Senator Terminkalender kollekciójukba épített ébresztős szerkezet. Ennek különlegessége, hogy a komplikáció lehetővé teszi azt, hogy tulajdonosa akár 30 nappal előre is beállíthassa az ébresztési funkciót.