Kifinomult ízlésről árulkodik, ha valaki egy Girard-Perregaux karórát visel a csuklóján. Nem egyszerűen az egyik legnagyobb hagyományokkal, tapasztalattal rendelkező óramanufaktúra egy nemes darabjának tulajdonosa az illető, hanem a remekmű viselésével egyben képviseli azt a letisztult formavilágot, tökéletességre való törekvést, amit a patinás cég 1791-óta reprezentál.

A Girard-Perregaux márkát megalakulása óta a hagyományok mély tisztelete mellett az innovatív megoldások jellemeznek leginkább, melyekkel számos rangos elismerést vívtak ki az évek során. Többek között már az 1867-ben megrendezett párizsi világkiállításról is az első helyezettnek járó díjjal érkeztek haza. 

A legexkluzívabb modelleknek tartott órákat továbbra is három arany híddal és tourbillon gátszerkezettel készítik, melyek valójában a mikro-mechanika technológiai csúcsának számítanak. Girard mester szenvedélye, szakértelme, a megdöbbentő kidolgozottság, a legkiválóbb anyagok kombinációja olyan óraműveket eredményez, melyeknek értéke legtöbbször egy komoly luxusautóéval vetekszik. Nem véletlen a párhuzam, hiszen a patinás cég korábban a Ferrarinak is alkotott. 

A Girard-Perregaux kiváló partnerkapcsolatot ápol az Ermenegildo Zegna divatmárkával is. Tiszteletük jeléül fennállásának 100. évfordulójára egy limitált kiadású órakülönlegességgel kedveskedett. Követve az digitális világ diktálta tempót a Boucheron után közvetlenül, egyfajta innovátorként a svájci óramárka is él a „kiterjesztett valóság” (AR) adta új marketing lehetőségekkel.