Franck Muller egyik kedvenc óragyűjtője Elton John, neki már több ízben is készített luxusórát a svájci órásmester. A brit énekest egyébként még Gianni Versace mutatta be neki. Rajtuk kívül olyan egyéniségek viselik a különleges svájci időmérőket mint Jose Mourinho, Naomi Campbell, Dmitrij Medvegyev, de David Beckham is begyűjtött már párat Rolexei mellé.

Franck Muller egy ma élő órakészítő legenda, aki már gyermekkorában is nagy érdeklődéssel volt a mechanikus szerkezetek iránt. Tanulmányait a neves Geneva School of Watchmaking óramester-képzőben végezte kiemelkedő eredményekkel. Szabad, ösztönös felfogásával és a luxus-órakészítés iránti szenvedélyével saját független márkát alapított és lépett be a svájci órakészítés rendkívül zárt és magas követelményeket támasztó piacára. 

Franck Muller saját alkotásokkal már 1983-tól büszkélkedhet. Olyan bonyolult óraszerkezeti megoldásokat épített időmérőibe, mint például a percismétlővel és öröknaptárral ellátott fordított Tourbillon. Az órakészítők zsenijeként ismert Franck Muller és üzlettársa, Vartan Sirmakes 1991-ben megalapították a Genftől nem messze lévő meseszép Genthodban az egyszerűen csak Watchlandnak nevezett Franck Muller birodalmat. Ott természetesen minden az órakészítésről szól.

Szerkezeti megoldásaival újraértelmezte a 21. századi órakészítés fogalmát. Alkotásaival több ízben nyerte el a világ legkomplikáltabb karóráinak járó elismerést. Azon túl, hogy szerkezeti megoldásai rendkívüli szakértelemre vallanak, egyedülálló módon kreatívak és érdekesek is. Jó példák erre a trükkös Crazy Hours modellek - melyek számlapján nem sorban, hanem össze vissza szerepelnek a számok - ugyanúgy, mint a világ legnagyobb karórába épített tourbillon szerkezetéről ismertté vált Giga Tourbillon is.

A luxusmárka alig 20 éves fennállása alatt irigylésre méltó hírnevet szerzett. Évente mintegy 40 ezer órát készítenek, melyeket több mint 100 országban lehet megvásárolni, köztük már Magyarországon is. A budapesti bemutatóterem a szingapúri és a genfi után dobogósként a harmadik legszebb Franck Muller luxusüzletnek számít a világon.