DeWitt az egyik legifjabb óramanufaktúra, mely bekerült a WOOHOOO gondosan válogatott luxusmárka adatbázisába. 2003 óta innovatív és merész megközelítéseivel hozza létre remekműveit és pozícionálja magát nagy erővel a legelismertebbek közé. Így lehetett például hivatalos időmérőpartnere olyan rangos sportklubnak, mint a Guards Polo Club. A tinédzser svájci manufaktúra 3 szabadalmára, 2 díjnyertes koncepciójára és első, házon belüli, kézzel készített tourbillon szerkezetére méltán lehet büszke.

Az alapító, Jérôme de Witt vezérelve és egyben filozófiája, hogy a svájci órakészítés hagyományaiból táplálkozva biztosítson teret modernstílusú, bonyolult szerkezeti megoldásainak. Első műhelyét a svájci Vandoeuvresben hozta létre, ahonnan ifjú titánként hódította a luxusórák szerelmeseit. A Pressy Grande Complication modellel történő 2003-as debütálása igen eredményesnek bizonyult. Ebbe, az öt darabban limitált kronográfos időmérőbe olyan külön-külön is elismerésre méltó komplikációkat integrált, mint a percismétlő, a naptár vagy éppen a tourbillon szerkezet. Alapítása után nem sokkal a 99 darabban készült Academia Tourbillon Différentiel különlegességükkel a DeWitt a Haute Horlogerie csúcsára emelkedett.

A sikernek és az abból fakadó érdeklődéseknek köszönhetően a DeWitt új helyre, egy 5 ezer négyzetméteres genfi központba költözött. Itt készült el az egyik díjnyertes koncepció a - repülő tourbillonos, 21 napos járástartalék képes - WX-1 is, mely kiválóan szimbolizálja a márka időmérőinek kissé futurisztikus, de egyben letisztult formavilágát. 

2008-tól a DeWitt élén a rendkívül bájos Nathalie Veysset áll, aki vezetői tapasztalatait az egyik globális bank pénzügyi menedzsereként szerezte. Irányítása óta számos világvárosban nyitottak már képviseletet, nemrég a hongkongi Elements bevásárlóközpontban is.