1888-ban Carl Friedrich Bucherer és felesége Luise megnyitotta első óra és ékszerszaküzletét Lucerneben. Kisvállalkozásuk ellenére hírnevük gyorsan kezdett növekedni nemcsak Svájcban, de a határokon túl is. Üzleti érzékük és kiváló óra és ékszeripari hozzáértésük, művészi tehetségük megalapozta a ma ismert luxusmárka népszerűségét, melyben nagy szerepe volt annak, hogy megőrizték identitásukat és függetlenségüket, s ezáltal generációs családi hagyományaikat.

Az alapító fiai, Ernst és Carl mielőtt beléptek volna a családi vállalkozásba, nemzetközi tanulmányaik során értékes tapasztalatokat gyűjtöttek az ékszer és órakészítés tudományáról. 1927-ben egy tragikus szerencsétlenség során a “Principessa Mafalda“ Brazília partjainál elsüllyedt, 314 ember halálát okozva. A szerencsétlenül jártak között volt Mimi Bucherer-Heeb, az alapító menye is. Tiszteletükre indították el Baselworld 2005 kiállításon a "Tribute to Mimi" sorozatot.

Nemzetközi hírnevüket a második világháborúból hazatérő amerikai katonáknak is köszönhetik, akik a különleges időmérőkkel pecsételték meg győzelmüket. 1964-ben még Richard Nixon, volt amerikai elnök is büszke tulajdonosa lett egynek. 

1976-tól Jörg G. Bucherer vette át a vezetést, mint a harmadik generáció képviselője. A vezetése alatt készült egyes időmérőkbe olyan bonyolult szerkezeteket is beépítettek, mint az öröknaptár, a holdfázis- vagy éppen a járástartalék-kijelzés.