1884-ben a 24 éves Léon Breitling megalapította kis órásműhelyét St. Imierben. Már kezdetben is céltudatosan kronográfok fejlesztésére specializálódtak. A történelem során a tulajdonosok tudatosan ápolták a kapcsolatot a repülés világával. 1952-ben megszületett a Breitling Navitimer, amely nemes egyszerűséggel fogalommá vált a repülés világában. Ezen karórájukkal a pilóták gyakorlatilag valamennyi repüléshez szükséges kalkulációt el tudták végezni. A Breitling Navitimer az AOPA hivatalos karórája lett.

1999 óta minden Breitling óra szakértők által bevizsgált kronométer is. Az extrém helyzetekben is kiválóan működő finomszabályozású precíziós órák így még inkább megfelelnek a pilóták legkritikusabb elvárásainak.

Olyannyira kedveltek lettek a Breitling által készített időmérőműszerek a repülősök, asztronauták körében, hogy értékesítésük kiterjedt nemzetközi szinten a hadiparra is. Megrendelőik között a Brit Királyi Légierő, az Amerikai Egyesült Államok hadserege és az olasz légierő is szerepelt.

A Breitling nem csak a légiekkel kooperált, hanem a brit luxusautókat készítő Bentley-vel is. A Breitling for Bentley termékvonalukat teljes egészében a Bentley szerelmeseinek szentelték. Együttműködésük értelmét a nagy hagyományokkal rendelkező svájci műszaki megoldások és a brit elegancia esztétikai finomságainak elegyítésében látták. Így születtek meg a különleges szárnyas B betűvel megjelölt óraművek.

„Thank you for flying Breitling”