A márka története 1775-ben kezdődött, mikor Abraham Louis Breguet megnyitotta órásműhelyét a párizsi Ile de la Citén (Quai de l’Horloge). A gyártást Franciaországból csak jóval 1976-ban helyezték át Svájcba, Vallée de Joux-ba, s azóta is itt található a központ.

A Breguet jelentős mértékben hozzájárult az óraművesség európai fejlődéséhez találmányaival. A cég nevéhez fűződnek az első tourbillon órák, az első kronográf,az első karóra (ami a nápolyi királynének készült 1810-ben), az automata órák elődjei, stb.

A márka tipikus ismertetőjegyei közé tartoznak a sötétkék acélból készült, csúcsuk közelében kilyukasztott mutatók; a lekerekített, 18 karátos aranykapcsok; az egyéni számozás és az óralap klasszikus, mesteri kialakítása.

A Breguet rajongói közé számos uralkodó és prominens személyiség tartozott. Marie Antoinette már a kezdetekben felfedezte a Abraham Louis Breguet tehetségét és neki köszönhető, hogy az általa készített órák népszerűvé váltak az európai királyi udvarokban. 

Maga Bonaparte Napóleon is több Breguet órát vásárolt, egyrészt azok megbízhatósága, másrészt státusz-szimbólum jellegük miatt. Később, a 20. században többek között Winston Churchill és Arthur Rubinstein is a márka csodálói voltak, ami abban nyilvánult meg, hogy szép kis magánkollekcióval rendelkeztek Breguet órákból.