A Thaitsuki ősi katanái a mai napig a legnemesebb klasszikus japán kardoknak számítanak. Mesterségük több mint 400 éves kardkészítői hagyományokra tekint vissza, filozófiájuk alapköve a tökéletességre törekvés.

Minden Thaitsuki kard kézzel készül. Mestereik közvetlenül az alapító Sivarat családtól tanulták évekig a hagyományos módszereket, melyek generációról generációra szálltak. Az 1590-es években Yamada Nagamasa vezénylő tiszt 500 szamuráj harcost állomásoztatott Thaiföldön. A Sivarat család akkor egyike volt azoknak, akik japán katanákat kovácsoltak a harcosoknak. 

A folyamatos tökéletesítésnek köszönhetően, kétségtelenül a Thaitsuki készíti az elérhető legjobb minőségű katanákat. Kimagasló minőséget az acél kovácsolásával és annak különböző fokozatokban történő hűtésével éri el. Pengéi 1024 rétegből állnak össze, amivel akár 60 HRC keménységet is tudnak garantálni. Egyszerű tesztelések sora bizonyítja pengéi különlegességét. Egészen 45 fokig meghajlíthatóak anélkül, hogy eltörnének. Persze, ezt nem érdemes próbálgatni, hiszen katanái olyan élesek, hogy egy átlagos vastagságú bambusz oszlopot is minden erőlködés nélkül kettévágnak. Egy Thaitsuki-val könnyen ki lehet próbálni a „Több mint testőr” című filmből ismert jelenetet, melyben Kevin Costner egy lehelet finom selyemsál segítségével szemlélteti a penge élességét.

Hétköznapi kifejezéssel a katana, szamurájkardot is jelenthet. Ezek valójában nem kifejezetten harci fegyverek. Régen többnyire békeidőkben hordták őket és egyfajta státuszszimbólumként rangot jelöltek. Mintázatai ennek megfelelően az ősi japán hagyományokat idézik. Leginkább gyűjtők és japán harcművészek vásárolják. Értékük és minőségük alapján igazi luxustermékek.