Több mint fél évszázados hagyományokkal rendelkezik a minőségi kézifegyvereket készítő Korth manufaktúra. A céget még 1954-ben alapította Willi Korth és azóta termékei, helyesebben alkotásai a pontosságról, az exkluzivitásról és hosszú élettartamról váltak ismertté. Ezernyi híresség, köztük államfők, magas rangú rendőrök és biztonsági tisztviselők vásároltak már a gondosan díszített egyedi Korth különlegességekből.

Kezdetben még gázfegyvereket készítettek, amit később az éles revolverek, pisztolyok váltottak le. Az alapító célja csupán annyi volt, hogy a szigorú biztonsági és minőségi ellenőrzések mellett a világ legjobb kézifegyvereit készítse el ügyfeleinek. 

Átlagosan egy Korth kézifegyver minimum 600 munkafázison megy keresztül, mire tökéletessé válik. A készítési folyamat mintegy 30%-a gépi, a maradék 70% pedig szakemberek gondos kézi munkájának függvénye. 

Az áraik a kézifegyverek típusától és verziójától nagy mértékben függenek. Egyes darabokhoz már 4 ezer eurós ártól is hozzá lehet jutni, de az igazán különleges egyedi díszítésű különlegességek akár 100 ezer euróba is kerülhetnek. A márka az 50. évfordulóra például egy gyönyörűen megmunkált, limitált jubileumi kiadással készült, melynek értéke akkor 25 ezer euró volt. A Korth évente mindössze csak 120-150 fegyvert készít, így nem véletlen, hogy a maga nemében a legértékesebb kézifegyvereknek számítanak a világon.