A Vi-Spring márkanév onnan ered, hogy a brit vállalat által készített matracokban a szakemberek minden rugót (angolul spring) hatszor (római számmal VI) tekernek meg.
Ők voltak az elsők, akik innovatív táskarugós rendszerű matracokkal álltak elő, még 1901-ben, ezzel alapjaiban megváltoztatva az akkor ismert ágykészítést. A vállalat termékei olyan kényelmet és ezáltal alvásélményt nyújtanak, amire sokak szerint semmilyen más ágy nem alkalmas. Ezért is állíthatja oly magabiztosan a cégvezetés, hogy a Vi-Spring ágyak képesek megváltoztatni tulajdonosaik életét.

Ágyaik olyan híres luxushajók lakosztályait is díszítették már, mint a Queen Mary és egykoron a Titanic. A hírnévnek és persze a fejedelmi kényelemnek köszönhetően azonban mára számos előkelő luxusszállodában is Vi-Spring ágyakban hajthatják le fejüket a vendégek.

Az ágyak minősége egyrészt az olyan kiváló alapanyagoknak köszönhető, mint a gyapjú, lószőr, kasmír, selyem, angóragyapjú, bambuszrostok valamint az egyéni kéréseknek is teret adó, kézi készítésnek. Szinte számtalan változatban lehet rendelni figyelembe véve a matracok méretét, a díványok magasságát, az ágyneműtartók, a fejtámlák valamint a kárpit anyagokra vonatkozó egyedi igényeket. Fokozottan ügyelnek arra, hogy ahol csak tehetik természetes és környezetbarát alapanyagokat használjanak fel, mellőzve mindenfajta vegyszeres kezelést.
Ügyfeleik között számos olyan hírességet találunk, mint például a Beckham házaspár, akik például elsőként szerezték be a Vi-Spring egyik Monarch különlegességét.