Poggenpohl a világ legrégibb, máig fennálló konyhamárkája, a luxuskategóriát tekintve az egyik legelismertebb is. Ezt a kijelentést igazolja, hogy a német prémiumbrandek közül az első kategóriájában, megelőzve olyan szintén neves versenytársakat, mint a Bulthaupt vagy éppen a SieMatic. Említhetjük úgy is a Poggenpohl márkanevet, mint annak az illusztris német toplistának a tagját, melyben többek közt az A. Lange & Söhne, a Maybach, a Glashütte és a Porsche is szerepel.

A Friedemir Poggenpohl alapította Herford központú cég több mint egy évszázados hagyományaira lehet büszke. Fennállása óta a világ 70 országában hoztak létre képviseletet. A high-end kategóriás konyhai berendezések ipari előfutáraként jellegzetes, fehérre lakkozott bútoraikkal léptek be a piacra. Újításként ők vezették be 1930-ban a már szabadalmaztatott 10 rétegű fényes lakkozási technikát. Ezzel készült kreációikkal - minden közhely nélkül - egyszerűen lenyűgözték németországi vásárlóikat.

Az ötvenes évektől kezdtek a környező országok felé nyitni. Ötletes, egyben letisztult, modern stílusú konyhai megoldásaik az újdonság erejével taroltak a nemzetközi piacokon is. A 70-es évek elejétől - az amerikai debütálással egyidejűleg - vezették be a lakkozott mellett a klasszikusabb hangulatot árasztó fa változatokat.

Az újkori óriásmanufaktúra napjainkban a tradicionális kézi megmunkálást a legmodernebb technikával egyesíti. Anyaghasználat terén is a modern kor igényeinek megfelelve készül kollekciójuk, köztük a milenniumi +ALU2000 és a +SEGMENTO, valamint a nemrég bemutatott Porsche Design kooperáció eredménye, a P‘7340. Ez utóbbi a világ első, kifejezetten férfiak számára készített konyhája. Letisztultsága a kreatív - rejtett, de ugyanakkor még praktikus - integrálásoknak köszönhető.