A „Made in Italy” jelző, melyet egyébként büszkén visel magán a luxusbútorokat tervező Minotti, majdhogynem tökéletesen meghatározza a márka identitását. Ezt egészíti ki még az a kreációit átszövő „State of the Art”, az úgynevezett művészi megnyilatkozású szellemiség, mely az 50-es években alapított márkát nemzetközi viszonylatban is sikerre vitte. Kollekcióinak alap, modern stílusa a jellegzetes olasz dizájn, mely a hagyomány és a technológia egyfajta keverékéből született. Ez a luxusfókuszos stílus jelképezi azt a tökéletes egyensúlyt, amely valahol a divat és a komfort, valamint a tradíció és a kortárs formakövetelmények között rejlik.

Alberto Minotti alapította a céget, amely apró családi vállalkozásból a hatvanas évekre nemzetközileg is jól ismert bútormárkává lett. Üzleti szempontból jelenleg Renato és Roberto Minotti vezetik a vállalatot, míg művészi, illetve formatervezési vonalon ’97 óta Rodolfo Dordoni felel a sikerért. A Minotti kreációk eszmei és egyben anyagi értékét négy, egymást nélkülözhetetlenül kiegészítő indokkal lehet magyarázni. Ezek az indokok a letisztult formakultúrában, az anyag- valamint színválasztásban és nem utolsó sorban az ipari pontosságú gondos kézimunkai kivitelezésben keresendők.

A Minotti termékvonalaival lefedi a bútorkategória széles skáláját. Évente újított kollekcióiban szerepelnek hívogató ülőgarnitúrák és ágyak, testes fotelek, puha szőnyegek, különböző mintázatú matériaválaszték és persze az olaszoktól elvárható kávézóasztal paletta is. A Minotti bútor nem csak luxusotthonokban mutat kiválóan. Szabad, kissé nagyvonalú, de mégis tapintható eleganciájával luxusszállodákba és kávézókba is kiváló választás lehet. Például a messinai Dolce Lounge Bar már Minotti bútorokkal kényezteti betérő vendégeit.