Svédország legrégebbi ágymanufaktúrája 1852-ben jött létre. Jelenlegi tulajdonosa, Jan Ryde hiszi, hogy az éjszakai jó alvás jobbá teszi a nappalokat és hosszú távon az ember életminőségét is javítja. Ebben próbálnak segíteni vevőiknek a több, mint 150 éves cégnél, amit a kezdetektől fogva ugyanaz a család vezet. Az alvás tudománya generációról generációra szállt, s ma is ugyanúgy a kiválóságra való törekvés határozza meg a mindennapokat, mint a 19.században.

A Hästens eleinte szíjgyártóműhely volt, s nyereg és kocsi berendezések készítésével foglalkoztak. A nyergeket főként lószőrrel töltötték meg, amit az egyik legjobb alapanyagnak tekintettek a matracokhoz is. A fejedelmi ágyaik a különböző természetes anyagok (lószőr, gyapjú, pamut és len) egymásra helyezett rétegeivel, valamint a rugórendszerekkel közösen tökéletes támasztást biztosítanak használóik részére. 

Mikor az ágyak készítésébe is belekezdtek, a kereslet olyan gyorsan növekedett termékeik iránt, hogy hamarosan ez lett a fő tevékenysége a vállalatnak.

A minőség az egyik kulcsszó a svéd ágymanufaktúránál, ahol a mai napig kézzel készül minden egyes darab. A számos díj mellett az is jól mutatja a fogyasztók elégedettségét és a márka megbízhatóságát, hogy a svéd királyi család 1952 óta kizárólag a Hästens-től veszi ágyait. Nemrég az ötcsillagos Relais & Châteaux tag Hertelendy Kastélyba is egy egyedi darab érkezett, hogy különös alvásélményt biztosítson a megszálló vendégek részére.