Mondhatni, hogy a Dedon luxusmárka története egy müncheni kórházi ágyon indult el a világsiker felé. Bobby Dekeyser, ígéretes fiatal focikapus arcsérülése után úgy döntött, hogy felhagy a hivatásos sportolással és családjának szenteli életét. 1990-ben ezért megalapította exkluzív kültéri bútorokat készítő családi vállalkozását, mely hamar az iparág egyik vezető luxusmárkájává tudott fejlődni. Alig 20 éves fennállásuk óta munkáik hírnevét számos nemzetközi dizájnelismerés öregbíti már, köztük a Design Plus Award vagy éppen az Award of Design Excellence is.

Az üzleti terv kezdetben korán sem volt ilyen világos. A kórházi ágyon felröppent ötlet kimerült annyiban, hogy a család és a barátok működjenek együtt valami közös célért. Egyetlen dolog, ami irányt mutatott a koncepciónak, az a Seppi nagybácsi féle - rugalmas és időtálló - plasztik-szál volt. De hogyan is lehet ezt hasznosítani?

1991-ben jött a válasz a kölni kiállításon, ahol Bobby felfedezett egy különlegesen szőtt rattan bútort, amit egy Fülöp-szigeteki helyi vállalkozó készített. Elutazott hát Cebuba, hogy találkozzon ott újdonsült barátjával és tanulmányozza a technikát. Hazatérte után hat hónappal pedig meg is alapította Dedon márkáját, mellyel a felsőkategóriás kerti bútor piacát nemes egyszerűséggel forradalmasította. Tette mindezt úgy, hogy apró családi vállalkozását a kispadról globális sztárjátékossá igazolta.

A cég büszke arra, amit elért, de még büszkébb, ahogyan azt elérte. Napjaikban több mint 3 ezer alkalmazottat foglalkoztat és mintegy 80 országban képviselteti magát. Manufakturális előállítású, kézzel készített bútoraik természetesen a legmagasabb német minőségi szabványoknak is megfelelnek. Rendkívül finom szövési technikájuk a Fülöp-szigeteki tradicionális eljárásokra támaszkodik, így valamennyi kreációjuk a csúcstechnológia és az évszázados múltra visszatekintő kézművesség egyfajta tökéletes ötvözete. Ezt szimbolizálja a „made by Dedon” pecsét valamennyi bútoron. 

Érdekesség, hogy az Orbit kollekcióból már Brad Pitt is begyűjtött magának egyet-egyet.