1930 óta Provance szívéből a Plantin gondoskodik a gasztronómia csúcsát képviselő kiváló minőségű szarvasgombákról. A környék legkiválóbb darabjait nagy hozzáértéssel Christopher Poron és Nicolas Rouhier válogatják össze a szezon szombatjain azon a híres richerenches-i vásáron, ahol esetenként belőlük akár egy-egy tonna is új gazdára talál.

A Plantin nem csak a környék legkiválóbb minőségű szarvasgombáival foglalkozik. Választékában számos egyéb alapanyag is szerepel, mint a szárított kucsmagomba, rókagomba vagy éppen a vargánya. Tény azonban, hogy a cég arculatát valóban a különféle szarvasgombák határozzák meg. Kínálatukban többek között megtalálható friss, szárított vagy különféle olajokkal, ecetekkel ízesített változata is.

A több mint 100 fajta szarvasgomba közül a fekete a leginkább keresett , melyet nemes egyszerűséggel Provance feketegyémántjának is neveznek. Mérete elérheti az alma nagyságáét, súlya pedig a 60 g-ot. Fellelhető Spanyolországban és Olaszországban is, de a legnagyobb mennyiségben Dél-Kelet Franciaország Provance tartományból származik.

Egykoron disznókat használtak még a szarvasgomba felkutatására kiváló szaglásuk miatt, de mivel a kitúrás után automatikusan bele is haraptak megsértve ezzel az ép szarvasgombát, a szakértők hamar áttértek a kutyákra, melyeknek szintén rendkívül jó a szaglásuk, viszont - a disznókkal ellentétben - épen hagyták azokat.