A világ egyik leghíresebb exkluzív csokoládéjának megalkotója, a baszk születésű Robert Linxe fiatalkorában előbb Bayonne-ban inasoskodott, majd Svájcba ment, hogy tökéletesítse tudását. Első boltját 1955-ben nyitotta „Marquise de Presles” néven, amit aztán 1977-ben eladott, hogy belefogjon az azóta is az életét jelentő vállalkozásba, a La Maison du Chocolat-ba.

Az első műhelyt a Rue Faubourg Saint-Honoré 225. szám alagsorában, egy régi borospincében alakította ki. Akkoriban nagyon oda kellett figyelni a készítés minden egyes mozzanatára, hiszen csokoládét szinte csak karácsonykor és húsvétkor fogyasztottak az emberek. Egyre többen vásároltak az üzletben, így történt, hogy Linxe 1987-ben egy újabb üzletet nyithatott Párizs egyik legelőkelőbb környékén, a Rue Francois Ier-en. 1990-ben már New Yorkban is megvetették a lábukat, méghozzá a Madison Avenue-n.

A márka titka mindig a kiváló alapanyagokban, a remek szakemberek hozzáértésében és lelkesedésében rejlik.

A különleges ízesítésű bonbonokon és pralinékon kívül néhány igazán jellegzetes sütemény is szerepel a ház kínálatában: a La Maison du Chocolat egyik védjegye a csokoládévillám, úgynevezett „éclair”, ami egy csokoládéval töltött sütemény, illetve a „macaron”, ami egy, a 18. századból származó, nemesek által kedvelt sütemény.