A Godiva története több, mint 80 évvel ezelőtt kezdődött (1926), amikor a belga Joseph Draps megalapította kis pralinékészítő üzletét saját otthonában, a Chocolaterie Draps-ot. Később úgy döntött, hogy jóval exkluzívabb csokoládécsodákat fog készíteni, s egy kis boltot nyitott. Olyan nevet keresett az ínyenségeknek, ami időtlen érzékiséget, szenvedélyt és stílust fejez ki, így választotta Lady Godivát névadónak, aki egy bátor, szépséges, nagylelkű, az elesettek javáért küzdő asszony volt a legendák szerint.

A Grand Place-on árult, aprólékos műgonddal kidolgozott, eredetileg csak kagylóformájú, páratlanul lágy csokoládékkal és a gyönyörű csomagolással igen magas követelményeket állított mindazoknak, akik a későbbiekben próbáltak belépni az exkluzív csokoládék európai piacára. A receptet szigorúan őrzik még ma is, ám a Godiva ma már messze meghaladta a belga országhatárokat.

Draps 1958-ban nyitott először külföldi butikot, méghozzá Párizs egyik legelegánsabb utcájában, a rue St. Honoré-n. Ezt gyors ütemű terjeszkedés követte, s ma már világszerte 80 ország 450 boltjában kóstolhatjuk meg Belgium „büszkeségét”a Godiva butikokban. Nemrég vezették be a Chocolixir fantázianévre hallgató csokoládéitalukat, de kávéjukat, kekszeiket is megkóstolhatjuk a Godiva butikokban.

Az édességek minden érzékünket kényeztetik, hiszen a mutatós design, a kellemes illat és a legkiválóbb alapanyagok nemcsak a szemnek kellemesek, de rendkívül ízletesek is.