A legtöbb megajacht charter többnyire az idilli Karib-térség szigetei közt vagy valamely mediterrán kikötőjében ringatóztatja luxusjachtjait. Kétség kívül ezek a legkeresettebb desztinációk, bár egyre népszerűbbek a kalandosabb felfedezőtúrák a világ eldugottabb pontjaira is, mint Grönland vagy Patagónia, természetesen a megszokott komfort és luxuskörülmények mellett. Az alábbi megajachtok kiváló választások lehetnek távolabbi úticélokhoz is.

Az Aquos Yachts-féle Big Fish igazi „nagyhalaknak” való. Az expedíciókhoz az északi régiókban edződött, de bérlői többször élvezhették már a luxusjacht „társaságát”melegebb éghajlaton is. A 148 lábas cirkáló büszkesége a kinyíló tengeri fedélzet, melynek révén könnyen mobil stranddá, búvár vagy jetski felhajtóvá alakítható a 9200 tengeri mérföldre képes hajó. Charterdíja egy hétre 200 ezer dollár. Ezért a summáért maximum 9 fős társaságot invitálhat meg a szerencsés bérlő.

Ha a létszámkeret szűkös lenne a Big Fishnél, akkor leginkább a Lürssen féle Northern Star jöhetne szóba. 12 személyes vendégterével 650 ezer dollárért lehet bérelni. A jelentős áreltérés származhat többek között a hajón ékeskedő Lürssen feliratokból, illetve a hajó méretéből is, mely közel 250 láb. A worldwide charterezhető álomhajó korszerű hajótest technológiájával képes ellenállni a szélsőségesebb időjárási körülményeknek is, garantálva a luxusotthon meghitt kényelmét. 

Egy igazán macsós választás a Perini Navi féle Exuma, a maga militarista dizájnjával. A negyed millió dolláros heti díjas cirkáló az amerikai harci flotta egyik háborús cirkálója is lehetne a szinte teljes mértékben függőleges hajóorr, a fémesen szürkés színvilág és letisztult vonalai alapján. Időtlen formavilága korszerű és egyben környezetbarát technológiával párosult, így nem véletlen, hogy rövid idő alatt számos olyan elismerés büszke tulajdonosa lett, mint a Rina Green Plus Platinum, a Most Innovative Yacht of the Year, valamint a Nautical Design Award. Az 5500 tengeri mérföldre képes jachtot idén új-zélandi expedíciókhoz ajánljuk.

A hajó- klasszikusok kedvelőinek is akad választás. A Haida G esetében a túrázó társaság nem csak térben, de egyfajta időutazáson is részt vehet. A luxushajó 80 éve szeli a habokat, de 2005-ben teljesen felújították és közben transzatlanti kalandozásokra képezték át. A lista klasszikusa maximum 5000 tengeri mérföld hatótávolsággal bír, így stílusos lehet a Földközi-tenger öbleiben ugyanúgy. akár Alaszka jeges partjainál.