A Genfi Autószalonon debütált a Maserati bravúros víziója, az Alfieri. A szépséget a márkát alapító testvérpár egyik tagjáról, Alfieri Maseratiról nevezték el. Az olaszok leginkább az Aston Martin V8 Vantage és a Porsche 911 ellen kívánják csatasorba állítani a brand 100. évfordulójára készült lenyűgöző formatervű tanulmányt.

Az Alfieri a GranTurismo MC Stradale 4,7 literes V8-as szívó erőforrását örökölte, amely 460 lóerő és 520 Nm nyomaték leadására képes. A tökéletes súlyelosztás érdekében a hatfokozatos, szekvenciális robotváltót és az önzáró differenciált a luxus-sportautó hátulsó részében helyezték el a mérnökök.

Elöl 20, hátul 21 colos impresszív felnik, valamint karbon-kerámia féktárcsák és Brembo nyergek feszítenek.

Az minimalista utastérben használt bőrkárpit és az alumíniumbetétek igazán futurisztikus hangulatúvá varázsolták az összképet. Az egyszerű rajzolatú LED-es műszerfal meghatározó eleme egy érintőképernyős vezérlőpanel.

A Maserati nem tervezi, hogy egy az egyben megvalósítja az Alfierit, de ahogy Lorenzo Ramaciotti vezető tervező megjegyezte, az biztosra vehető, hogy valami nagyon hasonlóval találkozhatunk pár éven belül. VIDEÓ