Éppen, hogy csak beköszönt a Gallardo LP 560-4 máris új taggal bővült a Lamborghini dinasztia. Borzolva a szupersport-kategóriás autórajongók kedélyeit lehasították az Aventador tetejét is, hogy az még vagányabb legyen.

Az év álomautója címre bátran pályázó roadster természetesen a 6,5 literes, 700 lóerős V12-es meghajtást kapta, akárcsak a kupé változat. Érdekesség, hogy a roadster nyitott tetővel is képes a 350 km/órás sebességhatárt karcolni, mindemellett a 100-as tempó is „érintésre” kivitelezhető három mp alatt.

Ugyancsak néhány másodpercre van szükség annak a mobiltetőnek az eltávolításához, mely amúgy oly különlegesen szexi oldal- és felülnézetet biztosít a roadster Aventadornak. A tető természetesen a legkorszerűbb technológiával készült karbonból, így az rendkívül merev és könnyű lett.

100 milliós álomautó adatlapjára többek között hétsebességes ISR váltómű, a - káros anyagkibocsátás mérséklése érdekében - start/stop funkció és az egyedi luxus jegyében a színváltós Azzuro Thetis fényezés, valamint a Sabbia Nefertem bőrkárpit is felkerült.