Az Aston Martin marketingcsapata a hangzatos „a luxus ereje” szlogennel támogatta meg a ráncfelvarott Rapide S modelljének debütálását. A négyajtós, mondhatni kategória teremtő luxus-sportlimuzin a markánsabb orrkiképzésen túl inkább csak apróbb részleteiben újult meg.

A karosszéria alatt azonban érdekesebb változások is történtek. A megjelenésével és különleges, morajló hangjátékával tekintélyt parancsoló Rapide S V12-es erőműve 17%-kal, azaz mintegy 80 lóerővel lett erősebb, így a szerencsés tulajdonosok már 555 pacival gazdálkodhatnak a kanyargós szerpentineken.

Eseményekben gazdag időszakon van túl az Aston Martin. Az alapításának 100. évfordulóját ünneplő luxus-autómárka azon túl, hogy több újdonsággal készült az idei évre, egy pazar, világraszóló ünnepséget is rendezett Dubaiban. A jelenleg zászlóshajónak számító Vanquish modellt a hétcsillagos luxusszállodaként emlegetett Burj Al Arab tetején mutatták be a meghívottaknak, hogy a legek fővárosában egy „repülő” Astonnal jelképezzék a brand megállíthatatlannak tűnő szárnyalását.