Már 2020-ban kigurulhat az első elektromos négykerekű - iMove - az Apple szupertikos autódivíziójából, legalábbis a társaság vezetése ezt várja el a mostanában szerveződő csapattól - írta nemrég egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Bloomberg. Autó küldetése persze az autóipar újraértelmezése lesz. Ezt pedig az egész világ várja a jelenlegi legértékesebb vállalatától, mely felhalmozott, közel 180 milliárd dolláros tartalékával egyedülálló anyagi helyzetben van.

A Tesla, Elon Musk vezetésével már bizonyított. Egy olyan rendkívüli követelményeket támasztó ágazatban, mint az autógyártás, sőt mint a luxusautó-gyártás új felfogással - bizonyos szempontokból - évekkel előzi meg a legnagyobbaknak tartott konkurenciát.

A titkos autódivízióhoz már több mint 200 szakembert csábítottak át különböző akkumulátor gyártó, robotikával foglalkozó cégektől vagy éppen konkurens luxusautó-márkáktól. A Tesla vezérigazgatója például azt állította, hogy a cupertinói cég 60 százalékos béremelést és 250 ezer dolláros aláírási bónuszt kínálva próbálja meg elszedni az embereit.