Megnyílt a legnagyobb ázsiai Apple bemutatóterem Pekingben. A három emeletes, több mint 2 ezer négyzetméteres gigastore természetesen a metropolisz szívében kapott helyet. Kína egyébként a második legjelentősebb piaca a brandnek az Egyesült Államok után. Hatalmas érdeklődéssel fogadták a keleti országban is a napokban bejelentett iPad minit, valamint az iPad 4, a retinás MacBook Pro 13”, az új Mac mini és iMac modellfrissítéseket.

Az igazi újdonság az iPad mini, mely az iPad vonal alapoktól újratervezett verziója, bár az újabb piaci rést betöltő tablet hardvere és a szoftvere azért ismerős lehet a nagyobb testvérből. A 7,9 colos kijelző például megegyezik az iPad 2 (1024×768 pixeles) felbontásával. Az A5 dual-core procis tablet ára 100 ezer Ft-ról indul.

Az iPad 4-es az elődhöz képest - többek között - kétszer gyorsabb dual core processzorral és Lightning csatlakozóval érkezik majd. A 13 colos MacBook Pro megkapta a brutális vizuális élményt garantáló retina kijelzőt (2560X1600 pixel) és még 20%-kal karcsúbb is lett elődjénél ugyanúgy, mint az iMac újabb generációja, mely a jelentős teljesítmény- és élménynövelés mellett szintén lélegzetelállítóan vékonyra sikerült.