Festővászonnak, majd falilámpának álcázott hangrendszerei után bemutatkozott a BeoLab 14-es sorozata a Bang & Olufsennek. A dán műhely ezúttal már nem rejtegeti a high-end hangcuccot, legalábbis nem olyan hangsúlyosan, mint az előző két modellnél. A BeoLab 14 esetében csak a letisztult dizájn olvasztja be az újdonságot az enteriőrbe, legyen szó bármilyen stílusúról.

Letisztult, karcsú alumínium keretével és puha vászon borítójával visszafogott vizuális hatást kelt, azonban az ON gomb lenyomása után a 140W + 280W sub teljesítmény rögtön felhívja magára a figyelmet, persze nem hivalkodóan, csak úgy stílusosan, amolyan Bang & Olufsenesen. A jellegzetes high-end hangélményt nehéz szavakba önteni, de ha az Apple Retina Display kijelzőivel említjük együtt a kiváltott B&O hatást, talán nem követünk el túl nagy hibát.

A kampányképeken nem véletlenül szerepelnek a Nyomorultak című musical jelenetei. A Bang & Olufsen ugyanis szakértő partnere volt a film kapcsán a Universal Music stúdiónak, így ehhez az Oscar-díjas Tom Hooper alkotáshoz már emiatt is jó választás lehet egy BeoLab 14, BeoVision 11 kombináció.