Tapasztalat, gyakorlás, egy tisztességes adag tehetség stílusérzékkel és egy jó fényképezőgép szükséges a kiváló fotóhoz; állítják általánosan a fényképészek. Ugyanakkor rendre megemlítik azt is, hogy nem kell feltétlenül megvásárolni a legdrágább gépet a bolygón ahhoz, hogy igazán ütős képeket készítsenek.

Ettől függetlenül azonban tény, hogy most a Phase One és Alpa kollaborációjának gyümölcse, az A280 most a digitális fotózás egyik csúcsa, mely hatalmas, 80 megapixeles felbontású digitális megoldása profi fotósok álma, mely új szintre emeli a fényérzékenységet, a képminőséget és a felbontást, nagyjából egy belépő luxusautó áráért, 55 ezer dollárért. A házhoz három - egy 23mm-es, egy 35mm-es és egy 70mm-es - objektívcsoda is jár.

Érdekesség, hogy a világ első fullframe, vagyis teljes képkockás középformátumú digitális hátfalát a Phase One alkotta meg. A legendás P65+ 60,5 megapixel felbontású rendszere azt a Sensor+ technológiát használja, mely alapjaiban definiálta újra a szenzor szerepét. Érzékelőjének mérete 53,9X40,4 milliméter, ami körülbelül kétszer akkora, mint egy high-end SLR-é. A kategóriájában elképesztő felbontásúnak számító dán alkotás körülbelül 40 ezer dollárba kerül, fotóinak méretei pedig 180 MB-osak.