Massoud Hassani Kabulban nőtt fel, így ő aztán igazán tudhatja, milyen „talpalatnyi” veszélyeket rejteget a sivatag. Felnőve már sikeres termék dizájnerként örömmel emlékszik vissza arra, amikor barátaival önfeledten, saját készítésű játékaik után futkároztak a játszótérként szolgáló forró sík terepen. Mindez a katonai megszállást követően teljesen megváltozott. A mai napig taposóaknák tízezrei uralják az egykori játékteret, életveszélyes fenyegetést jelentve az ott élőknek.

Massoud felidézve gyermekkorát, kreativitásával újraértelmezte a régi szélhajtotta játékokat és egy minimális költségvetésű, taposóakna-pusztító terminátort hozott létre egy egyszerű, bambuszbotokkal telitűzdelt GPS jeladóból.

A tereptisztító százlábút ugyanúgy a szél hajtja akár a hajtogatott papírjátékokat régen, haladás közben pedig digitalizálja a bejárt, megtisztított területeket. A szerkezet előnyös adottságaiból fakadóan találatkor csak minimális, egy-két lábas kárt szenved, így az a többi hi-tech aknakeresőhöz képest rendkívül költséghatékonyan tud dolgozni. VIDEÓ